Det frivillige kirkelige arbejde: nordisk samhørighed, samskabelse og motivation blandt frivillige i Danmark, Norge og Sverige

Holger Højlund, Helle Hygum Espersen, Thea Mukai, Ib Sørensen

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingRapportForskningpeer review

3 Downloads (Pure)

Abstract

I 2022 og 2023 har Menighedsplejen i Danmark, Stavanger bispedømme (Stavanger), Bispedømmet Nord-Hålogaland (Tromsø) og Bispedømmet Nidaros (Trondheim) i Norge samt Samordnare för Ideellt Forum i Svenska kyrkan i Sverige samarbejdet om at styrke den nordiske samhørighed blandt frivillige i kirker og kirkeligt arbejde gennem projekt ”Nordiske frivillige”. Projekt ”Nordiske frivillige” gennemføres af Menighedsplejen i Danmark som projektleder, og VIVE og VIA University College har bidraget med vidensindsamling og deling af viden.

Denne rapport samler læring fra projektet, og vi takker de frivillige for at deltage i interview. Se rapporten her til højre under "adgang til dokumentet".

Vi takker nøgleaktører i organisationerne for kvalificering af rapporten i tidlige udkast samt de to eksterne reviewere, en praktiker og en forsker med kendskab til området, for kvalificerende kommentarer.
Projekt ”Nordiske frivillige” er finansieret af A.P. Møller Fonden.
OriginalsprogDansk
ForlagVIVE - Det nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd
Antal sider92
ISBN (Elektronisk)978-87-7582-259-1
StatusUdgivet - 5 okt. 2023

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • frivilligt arbejde

Citationsformater