Det pædagogiske projekt. om at udøve, undersøge og udvikle pædagogisk faglighed

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogFormidling

Abstract

Denne bog er en introduktion til pædagogikken som fag og som praksis. Den hjælper dig med at finde faglig retning, så du med pædagogisk takt og omtænksomhed bliver i stand til at sætte dig selv i spil i arbejdet med menneskers udvikling.
Når du arbejder pædagogisk med mennesker, er du deltager i det, forfatterne til denne bog kalder det pædagogiske projekt. Det er det kulturelle projekt, som går ud på at opdrage, uddanne og støtte mennesker, sådan at de selv kan tage hånd om et liv og en fremtid, som står åben.

I bogen møder du fire forskellige mennesker i meget forskellige livssituationer: Freja, der er ny i børnehaven, Julie, en ældre dame, der har en demenssygdom og bor på plejehjem, Tom på 13, der lige er ankommet til en døgninstitution, hvor han nu skal bo, og Viggo, der går i 1. klasse og har svært ved at finde sig til rette i børnefællesskabet. Fælles for de fire er, at de har brug for pædagogisk støtte. Forfatterne bruger praksisfortællingerne til at gøre det pædagogiske projekt konkret og levende og til at vise, at der ikke er én rigtig vej, men mange mulige veje at gå i det pædagogiske arbejde. Og undervejs må der træffes pædagogiske valg.
Bogen giver forståelser, begreber og indsigter, der ruster dig som studerende eller professionel til at tage ansvar for det pædagogiske projekt og bidrager til udviklingen af en pædagogisk professionsidentitet
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagAkademisk Forlag
ISBN (Trykt)9788750054955
StatusUdgivet - 13 aug. 2020
BegivenhedDet pædagogiske projekt. -
Varighed: 13 aug. 2020 → …

Konference

KonferenceDet pædagogiske projekt.
Periode13/08/20 → …

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning

Citationsformater