Abstract
Som kræftramt med spisevanskeligheder kan det være helt essentielt at få tilbudt diætbehandling. Men diætbehandling er mere end blot den rette diætetiske ordination. Det er også et spørgsmål om samtale og relation. Dette er en af hovedpointerne i en ny ph.d.-afhandling, der har undersøgt diætbehandlingssamtaler mellem kræftramte og kliniske diætister. Afhandlingen peger på klar tale, relationel opmærksomhed og personcentreret styring som centrale kommunikative kvaliteter i (diæt)behandlingssamtaler. Det vil blive foldet ud i denne artikel.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Diætisten |
Vol/bind | 29 |
Udgave nummer | 170 |
Sider (fra-til) | 27-30 |
Antal sider | 4 |
ISSN | 1395-1169 |
Status | Udgivet - 2021 |
Emneord
- Sygdom, sundhedsvidenskab og sygepleje
- diætbehandlingssamtaler
- diætist
- kontakt
- kræftpatienter
- livskvalitet