Effekten af integrationsydelse på antallet af nyankomne asylansøgere: En kritisk kommentar til arbejdspapiret ”The Welfare Magnet Hypothesis.”

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper/skriftligt oplægForskning

12 Downloads (Pure)

Abstract

I arbejdspapiret “The Welfare Magnet Hypothesis. Evidence From an Immigrant Welfare Scheme in Denmark” forsøges effekten af den danske integrationsydelse på antallet af ny-ankomne migranter undersøgt. Forfatterne konkluderer, at undersøgelsen påviser en isoleret, kausal effekt mellem henholdsvis (gen)indførelse af integrationsydelsen og fald i antallet af migranter, der søger ophold i Danmark.

Dette notat er en kritisk kommentar til, hvorvidt forfatterne kan konkludere, som de gør, og dermed hvorvidt en kausal effekt mellem integrationsydelse og antal nyankomne migranter overhovedet er påvist. Notatet anfægter ikke den anvendte økonomiske metode, men derimod undersøgelsens indsigt i den praksis, der undersøges.
Der stilles altså ikke spørgsmålstegn ved om, der er regnet rigtigt, men derimod ved om der er regnet med de relevante tal? Og dermed om analysen i praksis overhovedet dokumenterer det, den påstår?

Notatets påstand om falsifikation af arbejdspapirets konklusion rummer tre hovedpointer: 1) Antagelser om velfærdens effekter på migranters destination bør undersøges ved brug af indrejsetal 2) Det er særdeles vanskeligt at isolere effekten af én lovændring 3) I sammenligningen med de øvrige skandinaviske lande for at kontrollere for effekten af EU’s aftale med Tyrkiet forveksles sagsbehandlingstider med effekt af integrationsydelsen.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2020
Antal sider5
StatusUdgivet - 2020
BegivenhedSamfund og Mangfoldighed -
Varighed: 16 jan. 2020 → …

Seminar

SeminarSamfund og Mangfoldighed
Periode16/01/20 → …

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold

Citationsformater