Erfaringer med anvendelsen af IT-løsninger i behandlingen af lettere angst og depression: Hvad er der gjort? Og hvordan virker det?

Ulf Kåre Jansbøl, Anja Elkjær Rahbek, Louise Herbild

  Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingRapportForskningpeer review

  Abstract

  Litteraturgennemgangen viser, at en IT-baseret behandlingsform kan have en effekt. Denne effekt afhænger dog af, hvorledes IT-løsningen forankres. Der er god og dokumenteret effekt for IT-tiltag, der forankres i klinikker, hvor patienter benytter løsningen under et besøg.

  Men med denne forankring når tiltaget dog ikke så bredt ud. En langt større udbredelse opnås, hvis man benytter internetbaserede IT-løsninger, da patienterne kan benytte dem på tidspunkter og steder, der passer dem.

  De udenlandske erfaringer viser, at der kan opnås god klinisk effekt ved at udvikle centrale internetbaserede IT-løsninger. Denne type løsning kræver dog en relativ dyr og langvarig udvikling og afprøvning.
  Litteraturgennemgangen har desuden identificeret en del eksempler på forskelligartede internetbaserede tilbud, der er forankret i og tilpasset lokale behandlingstilbud. Det kan give løsninger, der er godt integrerede med det eksisterende system. Grundet de meget forskelligartede tilbud vides der mindre om effekten af denne type tiltag.
  Rapporten er udarbejdet for Danske Regioner i forbindelse med et udvalgsarbejde, der skal analysere mulighederne for brug af IT-løsninger til mennesker, der lider af angst og depression.
  OriginalsprogDansk
  ForlagKORA
  Antal sider22
  ISBN (Elektronisk)978-87-7488-713-3
  StatusUdgivet - 2012

  Emneord

  • Sygdom, sundhedsvidenskab og sygepleje

  Citationsformater