Erfaringer med samskabelse med borgere omkring udvikling af et digitalt PRO-redskab

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftAbstraktForskning

Abstract

Erfaringer med samskabelse med borgere omkring udvikling af et digitalt borgervendt PRO-redskab, til tidlig opsporing af sygdom i kommunal praksis.

Forslagsstiller:
Rebecca Bauer Tørring, adjunkt, Professionshøjskolen UCN, Sygeplejerskeuddannelsen. E- mail: ret@ucn.dk Telefonnummer: 72691249
Hvilket af de 8 undertemaer omhandler indlægget?
Det nære e-sundhedsvæsen f.eks. brugernes deltagelse i og/eller udbytte af
Hvilket problem eller spørgsmål belyser indlægget?
Patient Rapporterede Oplysninger (PRO) har potentialet til at sikre, at sundhedsvæsnets indsats i højre grad tager udgangspunkt i den enkelte borgers livssituation og behov. Ved systematisk at indsamle og aktivt anvende borgerens egne oplysninger om helbredstilstand, funktionsevne og livskvalitet, er hensigten at øge borgerinddragelsen i det nære sundhedsvæsen.
Oplægget tager udgangspunkt i et modningsprojekt, finansieret af Sundhedsdatastyrelsen, Ældre- og Sundhedsministeriet, hvor der i samarbejde med borgerrepræsentanter, skabes viden om og erfaringer med, at udarbejdes et digitalt borgervendt PRO-redskab til tidlig opsporing af helbredstilstands-, funktionsevnes- og livskvalitetsændringer, i kommunal praksis.
Oplægget vil byde på konkrete opmærksomhedspunkter, når borgerne medtænkes som aktive samarbejdspartnere i udviklingsarbejdet.
Konkret i form af:
-Projektarbejdets organisering
-Afholdelse af borger- og medarbejder workshops
-Hvorledes samspillet med borgerne, sundhedsprofessionelle medarbejdere og projektledere løbende håndteres i udviklingsprojektet herunder faglige, teoretiske, praktiske og etiske aspekter.
3 budskaber som deltagerne kan forvente at få med hjem fra oplægget.
1)Samskabende processer mellem borgere, sundhedsprofessionelle medarbejdere og projektgruppe skaber merværdi, men stiller også krav om tid, opmærksomhed, koordinering og forvaltning af magt.
2)Konkrete erfaringer med at designe udviklingsforløb, hvor både borgere og sundhedsprofessionelle medarbejder er aktivt deltagende i processen
3)Perspektiver på muligheder og udfordringer ved arbejdet med samskabelsesprocesser i udviklingsarbejdet omkring et PRO-redskab i en kommunal kontekst.
På side 2:
Præsentation af oplægsholder:
Rebecca Bauer Tørring
Adjunkt på Professionshøjskolen UCN – Sygeplejerskeuddannelsen
Uddannet Sygeplejerske, har en Sundhedsfaglig kandidatuddannelsen (Cand. Scient. San.)
Modningsprojektet som oplægget tager udgangspunkt i er et samarbejde mellem Aalborg Kommune, Sundhedsdatastyrelsen og Professionshøjskolen UCN.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato8 okt. 2019
StatusUdgivet - 8 okt. 2019
BegivenhedE-sundhedsobservatoriet: årskonference 2019 - Nyborg Strand, Nyborg, Danmark
Varighed: 9 okt. 201910 okt. 2019
http://2019.e-sundhedsobservatoriet.dk/program/

Konference

KonferenceE-sundhedsobservatoriet: årskonference 2019
LokationNyborg Strand
LandDanmark
ByNyborg
Periode09/10/1910/10/19
Internetadresse

Emneord

  • sygepleje

Citationsformater