Et studenterperspektiv på beskæftigelsesindsatsen blandt socialrådgiverstuderende i Aarhus. Beskæftigelsespolitikken og socialrådgiverprofessionen - Del 2.

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportForskning

12 Downloads (Pure)

Abstract

Gennemslaget af aktivlinjens paradigme påvirker i høj grad de professioner, der skal håndtere og administrere de politiske signaler og initiativer. Helt centralt i dette står socialrådgiverprofessionen. Socialt arbejde har altid været dybt sammenvævet med velfærdsstaten. Socialarbejderen udfylder broen mellem velfærdsstaten og individet. De er oversættere af den statslige politik til borgeren. Nye politiske paradigmer griber derfor også dybt ind i professionen.
Vi har meget lidt empirisk viden om de studerendes syn på beskæftigelsesindsatsen, og på hvordan beskæftigelsespolitikken stemmer overens med socialrådgiverfagligheden i et studenterperspektiv. Det er så meget mere centralt at blive klogere på, da en stor andel af socialrådgivere bliver ansat indenfor beskæftigelsesområdet og mange nyuddannede socialrådgivere bliver ansat i et jobcenter som første job.
OriginalsprogDansk
Antal sider36
StatusUdgivet - 2014

Emneord

  • beskæftigelseslovgivning

Citationsformater