Fænomenologi og hermeneutik: Anvendelse og argumentation i sygeplejen

Birgit Heimann Hansen, Dan Zahavi, Finn Collin, Karin Dahlberg, Helena Dahlberg, Sanne Angel, Anita Haahr, Annelise Norlyk, Charlotte Simonÿ, Pia Dreyer, Janne Brammer Damsgaard, Michella Andersen, Vibeke Østergaard Steenfeldt, Helle Elisabeth Andersen

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportFormidling

Abstract

Som mennesker oplever og forstår vi verden og vores medmennesker forskelligt. Med indsigt i de filosofiske retninger fænomenologi og hermeneutik kan vi skærpe vores opmærksomhed, og vi kan få indsigt i, hvad det vil sige, når vi forstår. Vi kan finde svar på, hvad det indebærer, når vi som sundhedsprofessionelle søger at forstå og inddrage patientens perspektiv. Og ikke mindst hvordan vores måde at forstå og fortolke situationer og relationer på har betydning for vores praktiske handlinger.
Antologien Fænomenologi og hermeneutik retter sig primært mod sygeplejestuderende, som ønsker indsigt i, hvorfor fænomenologi og hermeneutik har betydning for sygeplejen, og hvordan vi bruger og argumenterer for vores anvendelse af filosofi og videnskabsteori i forskning og klinisk praksis.
Selvom bogen primært er en lærebog, kan den også anvendes af undervisere, kliniske sygeplejersker og studerende på master- og kandidatniveau, idet flere af bogens kapitler, dens mange citater og kildehenvisninger kan inspirere og give mulighed for fordybelse på højere uddannelsesniveau.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagSamfundslitteratur
Udgave1
Antal sider262
ISBN (Trykt)978-87-593-3352-5
StatusUdgivet - okt. 2019

Emneord

  • Uddannelse, professioner og erhverv

Citationsformater