Følgeforskning i Projekt LOMA-lokal mad. Deltrapport 1. Kvantitativ del. Foreløbige resultater.

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportFormidling

Abstract

Resultater fra følgeforskning i LOMA, Lokal Mad – en innovativ model for læring og næring til skoleelever (LOMA)’s LOMA15-intervention indikerer, at de deltagende elever har udviklet komponenter i en mad- og sundhedsrelateret handlekompetence i form af viden, færdighed, motivation, trivsel, samarbejdsevne og erfaring med virkelighedsnære situationer. I nærværende interventionsstudie indgår data fra elevernes svar på survey ved baseline- og endline-deltagelse i LOMA15. Specielt for resultater i forhold til øget viden om grøntsager og råvarer er der en positiv udvikling fra baseline til endline. Der er endvidere en positiv udvikling i elevers svar på, hvad de selv mener, at de har lært i forbindelse med LOMA-undervisning, hvor de har lavet mad til kammeraterne. Udover positiv udvikling af færdigheder inden for tilberedning af mad, er der en positiv udvikling i elevernes markering af at de har lært at ’tale om mad’, ’tegne mad’ og ’tage billeder af mad’. Det tyder på, at eleverne via integration af flere fag har opnået et udvidet begrebsapparat og øget formidlingskompetence som komponenter i en mad- og sundhedsrelateret handlekompetence.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedOdense
ForlagLæremiddel.dk
Vol/bind1
Udgave1
Antal sider50
StatusUdgivet - jan. 2017

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • Børn og unge

Citationsformater