Faldforebyggelse på grunduddannelsen

  Publikation: AndetIndlæg i netbaserede medierFormidling

  Abstract

  Litteraturen peger på, at det både kræver viden om faldforebyggelse og indsigt i forskellige opfattelser af alderdommen samt træning i at kunne motivere borgerne til efterfølgende at deltage i de kommunale (eller hospitalsbaserede) faldforebyggelsesprogrammer. Nye tal viser desværre at op til 90% af alle de borgere, som identificeres med et faldproblem og tilbydes deltagelse i et faldforebyggelsesprogram, takker nej til kommunens tilbud (Sundhedsstyrelsen, 2015).

  Det samme fravalgsmønster gør sig gældende i andre vestlige lande. Den nyeste litteratur om faldforebyggelse peger på, at vil man virkelig rykke på faldforebyggelsesområdet, så bør man sætte ind med undervisning i fald og faldforebyggelse på grunduddannelserne (BMJ, 2016; Healey, 2016). Denne blog handler om faldforebyggelse på sygeplejeuddannelsen.

  På modul 6 på sygeplejeuddannelsen Metropol træner vi faldregistrering og -udredning med de studerende. Det er et modul, hvor de studerende er ude i klinikken i primær sektor og skal lære om og arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse. Det skal de blandt andet gøre i mødet med (ældre) mennesker, der lever med en kronisk sygdom eller som er faldet.
  OriginalsprogDansk
  Publikationsdato13 maj 2016
  StatusUdgivet - 13 maj 2016

  Emneord

  • Sygdom, sundhedsvidenskab og sygepleje
  • Sundhedsfremme og forebyggelse

   Evron, L. O., dec. 2020, Folkesundhedsvidenskab og epidemiologi. Lind Rasmussen, J. & Pedersen, M. K. (red.). 2 udg. Gad, s. 32-85 32 s.

   Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

  Citationsformater