Familien i det senmoderne samfund

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

Abstract

Alle sundhedsprofessionelle, uanset om det drejer sig om sygeplejersker, radiografer, jordemødre, ergoterapeuter, fysioterapeuter og bioanalytikere arbejder med mennesker. Ofte begrundes deres valg af erhverv og profession netop med ønsket om at ville arbejde med mennesker. Denne grundbog i sociologi vil give såvel studerende på de sundhedsfaglige grunduddannelser og sundhedsprofessionelle på efter- og videreuddannelse en grundviden i sociologisk teori samt forståelse for menneskelige reaktioner og relationer i en institutionel og samfundsmæssig kontekst.
Sundhedsprofessionelle møder via deres profession mange forskellige typer af borgere og patienter. Nogle vil være yderst velfungerende med et godt netværk og mange ressourcer. Andre vil være plaget af sociale problematikker, der kan have indflydelse på deres sundhed, og på måden de mestrer deres sygdom og helbredsproblemer.
Denne bog reflekterer over, hvorfor der er ulighed i sundhed, og hvorfor mange borgere og patienter ikke altid formår at foretage valg i deres liv, som er hensigtsmæssige for deres trivsel og helbred. De studerende får desuden en god indsigt i at forholde sig til mange forskellige typer patienter.
OriginalsprogDansk
TitelSociologi for sundhedsprofessionelle
RedaktørerAnnemarie Dalsgaard, Lone Meldgaard
Antal sider26
ForlagGad
Publikationsdato2 jan. 2018
Sider122-147
Kapitel5
ISBN (Trykt)978-87-12-05296-8
StatusUdgivet - 2 jan. 2018

Emneord

  • sociologi

Citationsformater