Abstract
Om foråret kommer der liv i naturen. Planter og dyr får en ny begyndelse. Fugleæg, dyreunger, små nye træer i skovbunden og lysegrønne planter dukker op.
Forårsmånederne hedder marts, april og maj. Her pibler alt det grønne op ad jorden. Meget af det kan faktisk spises, selvom vi kalder det ukrudt. De friske grønne urter var vigtige vitamin- og mineraltilskud til den ellers sparsomme kost i oldtiden. Også i dag bruger man forskellige vilde planter som sunde kosttilskud eller som medicin mod forskellige sygdomme.
Du skal nu lære om mælkebøtten, og hvordan du kan anvende den i madlavningen. Det er en vild plante, der gror næsten overalt - den lyser op i landskabet i forårsmånederne med sine gule blomster. Nogle kalder den Fandens Mælkebøtte. Det tilnavn havde den nok ikke fået, hvis den havde været en sjælden plante.
Forårsmånederne hedder marts, april og maj. Her pibler alt det grønne op ad jorden. Meget af det kan faktisk spises, selvom vi kalder det ukrudt. De friske grønne urter var vigtige vitamin- og mineraltilskud til den ellers sparsomme kost i oldtiden. Også i dag bruger man forskellige vilde planter som sunde kosttilskud eller som medicin mod forskellige sygdomme.
Du skal nu lære om mælkebøtten, og hvordan du kan anvende den i madlavningen. Det er en vild plante, der gror næsten overalt - den lyser op i landskabet i forårsmånederne med sine gule blomster. Nogle kalder den Fandens Mælkebøtte. Det tilnavn havde den nok ikke fået, hvis den havde været en sjælden plante.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Titel | http://madkundskab.gyldendal.dk/ |
Publikationsdato | 6 dec. 2016 |
Status | Udgivet - 6 dec. 2016 |
Emneord
- Børn og unge
- Læring, pædagogik og undervisning
- Skoler, fag og institutioner