Forebyggelse og bekymring: i professionel praksis

Gitte Sommer Harrits, Marie Østergaard Møller

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogForskningpeer review

Abstract

De seneste ti år har forebyggelsesarbejde været på den politiske dagsorden. Baggrunden er et ønske om at tage problemerne i opløbet og mindske de menneskelige og økonomiske omkostninger, der rammer udsatte borgere. Konsekvensen har været, at fagprofessionelle som sundhedsplejersker, pædagoger og lærere nu har til opgave at forebygge sociale og sundhedsmæssige problemer.
Spørgsmålet er, hvordan forebyggelse finder sted i praksis, og hvordan man som fagprofessionel beslutter, hvornår en forebyggende indsats bør iværksættes. Hvornår er der tale om almindelige forhold i livet, og hvornår skal de fagprofessionelle bekymre sig om borgerne?
Forebyggelse og bekymring er baseret på fem års undersøgelse af området og viser, hvordan den forebyggende praksis konkretiseres som et fagligt beredskab, og hvilke former for viden, erfaringer og kapaciteter de fagprofessionelle bringer i anvendelse i denne praksis.

Gitte Sommer Harrits er lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet. Marie Østergaard Møller er seniorforsker ved KORA.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKbh.
ForlagHans Reitzels Forlag
ISBN (Trykt)9788741257907
StatusUdgivet - jul. 2016
Udgivet eksterntJa

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • forebyggelse
  • tidlig indsats

Citationsformater