TY - GEN
T1 - Forløb 2: Me and my monster
T2 - Undervisningsmaterialer til engelskundervisningen i 1. klasse
AU - Thomsen, Hanne
N1 - Ansvarlig for udvikling af engelskmaterialet er Karoline Søgaard og Hanne Thomsen i samarbejde med Dorte Albrechtsen, Birgit Henriksen og Bente Melgaard samt Amanda Kjærsgaard Riise, Kirsten Palsgaard Pedersen, Louise Visholm, Maria Kechagia, Marie Heiberg, Mette Poulsen, Mette Rask Bentsen, Michal H. Bjerg, Mille Senniksen og Rikke Dahl Jensen.
PY - 2018
Y1 - 2018
N2 - I forløbet skal eleverne arbejde med at skabe deres eget monster. På den måde skabes en meningsfuld og legende ramme om indlæringen af ord og chunks, og eleverne får mulighed for at bruge deres fantasi. Forløbet lægger op til gentagelse og konsolidering af tal og farver, som blev introduceret i forløb 1. Der tales om kropsdele, fordi disse ord lægger op til en tydelig kobling mellem bevægelse og sprogtilegnelse. Eleverne skal synge og lege en masse forskellige lege, som involverer kroppen. Målet er, at eleverne får succesoplevelser i undervisningen og opnår en følelse af at mestre det engelske sprog. Der er fortsat fokus på elevernes receptive kompetencer og på nonverbal deltagelse. I de fleste aktiviteter er det muligt at deltage, selvom man ikke er helt klar til at udtrykke sig verbalt på engelsk. Læreren accepterer fortsat elevernes svar på dansk, men hjælper med at oversætte til engelsk, så eleverne får sprogligt input. Det er vigtigt, at eleverne oplever, at engelsk kan bruges som kommunikationsmiddel uden danske oversættelser. De skal lære, at det er okay ikke at kunne forstå alt, hvad læreren siger, og at man godt må ’lytte med øjnene’. Afhængigt af, hvad læreren ønsker som fokus, kan hele forløbet bygges op omkring monstre. Så er det ikke ’klassens krop’, der tegnes, men ’klassens monster’, som kan bruges som en fortællende ramme om hele forløbet.
AB - I forløbet skal eleverne arbejde med at skabe deres eget monster. På den måde skabes en meningsfuld og legende ramme om indlæringen af ord og chunks, og eleverne får mulighed for at bruge deres fantasi. Forløbet lægger op til gentagelse og konsolidering af tal og farver, som blev introduceret i forløb 1. Der tales om kropsdele, fordi disse ord lægger op til en tydelig kobling mellem bevægelse og sprogtilegnelse. Eleverne skal synge og lege en masse forskellige lege, som involverer kroppen. Målet er, at eleverne får succesoplevelser i undervisningen og opnår en følelse af at mestre det engelske sprog. Der er fortsat fokus på elevernes receptive kompetencer og på nonverbal deltagelse. I de fleste aktiviteter er det muligt at deltage, selvom man ikke er helt klar til at udtrykke sig verbalt på engelsk. Læreren accepterer fortsat elevernes svar på dansk, men hjælper med at oversætte til engelsk, så eleverne får sprogligt input. Det er vigtigt, at eleverne oplever, at engelsk kan bruges som kommunikationsmiddel uden danske oversættelser. De skal lære, at det er okay ikke at kunne forstå alt, hvad læreren siger, og at man godt må ’lytte med øjnene’. Afhængigt af, hvad læreren ønsker som fokus, kan hele forløbet bygges op omkring monstre. Så er det ikke ’klassens krop’, der tegnes, men ’klassens monster’, som kan bruges som en fortællende ramme om hele forløbet.
KW - sprogtilegnelse
KW - 1.klasse
KW - engelsk
KW - sprogundervisning
M3 - Undervisningsmateriale
PB - Københavns Universitet
ER -