Fra “børstemetode” til Wilbarger Program: Ergoterapeuter sparker tiltrængt proces i gang for at kvalitetsudvikle en revideret behandlingsmetode.

Julie Wolf Broge, Ingelis Arnsbjerg, Lone Olsen, Ingrid Hallas-Møller

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskning

  39 Downloads (Pure)

  Abstract

  Resumé:
  Artiklen har til formål at formidle kendskabet til den opdaterede behandlingsmetode betegnet Wilbarger Programmet, Comprehensive Treatment Approach, som har gennemgået store forandringer både begrebsmæssigt, teoretisk og i praktisk udførelse, siden det første Wilbarger kursus i 1991. Baggrunden er et udtalt behov for at kvalitetssikre denne form for ergoterapeutisk intervention, da den praktiske og teoretiske anvendelse af metoden ikke mere kan anses for at være troværdig overfor de gældende principper.
  Tilstanden Sensorisk Intolerance defineres og Wilbarger programmets kliniske komponenter beskrives. Artiklen præsenterer desuden et materiale til kvalitetssikring af Wilbarger Programmet. Denne består af: Begrebsoversættelse og afklaring, et kompendium til ensretning af terapeutens vejledning i udførelsen af Wilbarger Programmet; skemaer til dokumentation af behandlingsudkomme, som kan bidrage med data til forskningsstudier.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftErgoterapeuten
  Sider (fra-til)38-40
  Antal sider3
  ISSN0105-8282
  StatusUdgivet - aug. 2012

  Emneord

  • børn

  Citationsformater