Fra Buddha til Beckham: karisma og suggestion i sport og religion

Poul Götke (red.), Jonas Havelund, Kristian Rasmussen

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerAntologiForskning

Abstract

Hvad er det, der gør, at nogle mennesker udøver en så magisk tiltrækning på andre, at den almindelige dømmekraft bliver sat ud af spillet til fordel for noget mere kraftfuldt? Og hvad er det, der ligger bag, når fodboldtilskuere lader euforien og lidenskaben råde på bekostning af en tilbagelænet analytisk, rationel vurdering af spillet, der har distancen som afsæt? Disse og lignende fænomener benævner vi gerne med begreberne karisma og suggestion uden dermed nødvendigvis at være nærmere en begrebsafklaring, der mere fyldestgørende afdækker og indfanger de mekanismer og funktioner, der ligger bag.

Antologien leverer bud på, hvordan man kan forstå karisma og suggestion med henblik på yderligere at kvalificere begreberne.

Fra Buddha til Beckham byder således ind med perspektiver til belysning af karisma og suggestion. Afsættet for analyserne er dels sport og religion – to områder, hvor karisma og suggestion ofte er at finde. Derudover rummer antologien en række andre bidrag, som ligeledes forsøger at indfange og komme nærmere en tydning af feltet.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedOdense
ForlagSyddansk Universitetsforlag
Antal sider209
ISBN (Trykt)87-7674-023-4
StatusUdgivet - 1 maj 2005

Citationsformater