Frivillige i socialpædagogisk ungdomsarbejde: potentialer og bekymringer

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskningpeer review

Abstract

Ifølge en rapport fra Center for Frivilligt Socialt Arbejde (2018) har 39% af danskerne været frivillige inden for det seneste år med ca. 10-15 timer om måneden. Idrætsforeninger, boligsocialt arbejde og administrativt arbejde i humanitære organisationer, er populært blandt de frivillige. Det er en interessent udvikling, der skaber undren og rejser en række spørgsmål, bl.a. om hvorvidt og hvordan de frivilliges bidrag gør en forskel i de sammenhænge, de indgår i?
Med afsæt i en kvalitativ undersøgelse i tre socialpædagogiske indsatser i København, forsøger artiklen at besvare et hjørne af dette tema, nemlig spørgsmålet om hvilke bidrag leverer frivillige kræfter til det socialpædagogiske ungdomsarbejde?
Artiklen indledes med et generelt og historisk blik på frivillige kræfters inddragelse og eksklusion af det socialpædagogiske felt. Det er efterfulgt af en analyse af, hvorfor og hvordan de frivillige indgår i dagligdagen i de tre socialpædagogiske indsatser i København. Artiklen sluttes af med en diskussion om og en kritik af forestillingen om de frivilliges potentialer i socialt arbejde.
OriginalsprogDansk
TidsskriftSocial Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat
Vol/bind32
Udgave nummer161
Sider (fra-til)55-63
Antal sider9
ISSN0904-3535
StatusUdgivet - 2020

Emneord

  • Børn og unge

Citationsformater