Gruppebaserede læringsrum – rummer de læring? Studerendes oplevelser af tre forskellige læringsrum

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskningpeer review

  Abstract

  Gruppebaserede læringsrum er karakteriseret ved stor variation i design og aktiviteter, hvilket kan give anledning til uensartet forståelse af rummene. Vi undersøger, hvordan studerende oplever tre læringsrum samt deres betydning for læringsudbyttet. Samtidig undersøges en konkret model; Group Learning Activity Instructional Design Model (GLAID-modellen) som analyseredskab ved design og evaluering af gruppebaserede læringsrum.
  Studenterevalueringer samt fokusgruppeinterviews, vedrørende læringsrummene Workshop, Digital Arbejdsportfolio og Opsamling, analyseres og diskuteres under inddragelse af teori om gruppebaseret læring og design af gruppebaserede læringsaktiviteter.
  Overordnet set oplever de studerende de gruppebaserede læringsrum som væsentlige for deres læringsudbytte. Samtidigt ses, at ikke alle studerende anvender rummene som intenderet. GLAID-modellen guider til fokus på aktuelle design-komponenter.
  De planlagte læringsrum understøtter potentielt forskellige dele af læreprocessen, men vi når ikke altid i mål med vores intentioner. Facilitering samt tydeliggørelse af intentionen med læringsrummene skal styrkes. GLAID-modellen bidrager til skærpet opmærksomhed og struktureret refleksion og vurderes relevant på flere uddannelsesniveauer.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftDansk Universitetspaedagogisk Tidsskrift
  Vol/bind15
  Udgave nummer27
  Sider (fra-til)155-176
  ISSN1901-5089
  StatusUdgivet - 4 okt. 2019

  Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Gruppebaserede læringsrum

  Citationsformater