Gud på Borgen - Interview med danske politikere om religionens rolle i samfundet

Ane Kirstine Brandt, Pia Rose Böwadt

  Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogForskning

  Abstract

  "Staten har ikke – og skal ikke have nogen religion". Sådan sagde tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen i en kronik i kølvandet på karikaturstriden i 2006. Siden da er forholdet mellem politik og religion blevet yderligere aktualiseret, ikke mindst pga. tilstedeværelsen af Islam som en voksende religion i Danmark.
  I udgivelsen Gud på Borgen præsenterer forfatterne relevante uddrag af de otte interview med folketingspolitikere, der blev gennemført hen over året 2010. Udsagnene suppleres undervejs i bogen af relevante religions- og samfundsfaglige perspektiver til kontekstualisering og perspektivering af de temaer, der berøres.
  Bogen er primært en studiebog til studerende på landets læreruddannelser og gymnasier i de talrige fag, der berører emnerne religion/kristendom, samfund og medborgerskab. Ved at bringe interviewmateriale i spil med den traditionelle lærebogsgenre, præsenterer forfatterne et helt nyt og dynamisk greb på, hvordan der kan undervises i forholdet mellem politik og religion. Udgivelsen henvender sig desuden til alle, der har interesse i bogens temaer i en historisk såvel som aktuel belysning.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedKøbenhavn
  ForlagForlaget UCC
  Vol/bind1
  Udgave1
  Antal sider175
  ISBN (Trykt)9788791786518
  ISBN (Elektronisk)9788791786532
  StatusUdgivet - dec. 2012

  Citationsformater