Abstract

I en tid, hvor der på nationalt plan varsles nye rammer for ungdomsuddannelserne, og hvor stadigt flere unge diagnosticeres med en psykisk funktionsnedsættelse, præsenteres med denne rapport et bud på en fremtidig struktur for uddannelsestilbud til psykisk sårbare unge med fare for at falde ud af uddannelsessystemet. En fare, som er helt reel, hvilket de sidste mange års opgørelser af uddannelsesniveau og overgang til ungdomsuddannelser tydeligt viser. Rapporten peger samtidig ind i en stadigt stigende interesse for værdien af partnerskaber mellem offentlige institutioner og civilsamfund om løsning af nogle af samfundets komplekse og vilde problemer.

Rapporten er en del af projektet HF Fundamentet - udvikling af HF-uddannelse til unge med angst. Projektet er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond med det formål at udvikle og udbyde en særligt tilrettelagt HF-uddannelse for unge med angst eller lignende psykiske udfordringer. Indsatsen er udviklet og varetaget af Aarhus HF & VUC og civilsamfundsorganisationen Fundamentet, mens VIA University College har stået for den løbende evaluering undervejs i projektet.

Med rapporten præsenteres den afsluttende evaluering af projektet med indsamling af erfaringer og resultater fra projektets treårige afprøvning af uddannelsen. Evalueringen genererer således dybdegående viden om indsatsen til inspiration af andre uddannelsesinstitutioner og øvrige aktører med interesse for at styrke psykisk sårbare unges adgang til uddannelse og job. Målgruppen for publikationen er således praktikere, ledere og beslutningstagere på ungdomsuddannelser, civilsamfundsorganisationer og i kommune og stat.
OriginalsprogDansk
ForlagVIA University College
Antal sider51
ISBN (Elektronisk)978-87-7298-953-2
StatusUdgivet - 28 jan. 2025

Emneord

  • Børn og unge
  • Uddannelse, professioner og erhverv
  • Ledelse, organisationsudvikling og innovation
  • Socialt arbejde og sociale forhold

Citationsformater