Hvad er seksualitet hos mennesker med udviklingshandicap? – er der eksempelvis tale om infantil seksualitet i de situationer, hvor borgere med udviklingshandicap udtrykker deres seksualitet gennem selvstimulering og sanselighed?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiFormidling

Abstract

Dette kapitel er skrevet ud fra en metode, som kaldes anekdoteteori (Gallop, 2002). Anekdoteteori handler om at bruge praksissituationer til at skabe teorier og omvendt at bruge forskellige teorier til at analysere praksissituationer. I dette kapitel vil vi gerne have en forståelse af, hvad seksualitet er for mennesker med udviklingshandicap. Seksualiteten er forskellig for alle mennesker, og den viser sig netop gennem situationer i praksis. Vi har alle en seksualitet med bl.a. følelser, drifter og behov, dette er ikke anderledes, fordi man har udviklingshandicap. Det, der er særligt, er at man pga. sit udviklingshandicap kan have svært ved at udtrykke tanker, behov og følelser om seksualitet verbalt. Da vi således ikke så let kan opnå en forståelse af seksualiteten hos mennesker med udviklingshandicap, kan vi gennem anekdoteteorien undersøge det, der sker i en bestemt konkret situation. Da alle situationer er særlige på hver deres måde, kan undersøgelsen vise, hvordan vi kan blive mere opmærksomme på den enkeltes seksuelle udtryk.
OriginalsprogDansk
TitelSeksualitet og udviklingshandicap
RedaktørerLena Nyborg Nansen, Kurt Sørensen, Mette Egelund Olsen, Dorte Eifer
Antal sider17
UdgivelsesstedSkødstrup
ForlagOligo
Publikationsdato25 aug. 2021
Sider86-102
Kapitel5
ISBN (Trykt)9788792383082
ISBN (Elektronisk)9788792383310
StatusUdgivet - 25 aug. 2021
BegivenhedNu kommer bogen om seksualitet og udviklingshandicap: Center for Oligofrenipsykiatri og Forlaget Oligo udgiver bogen ”Seksualitet og Udviklingshandicap”. Udgivelsen fejres med en bogkonference d. 25. august 2021 - Diakonhøjskolen Lyseng Allé 15, 8270 Højbjerg, Danmark
Varighed: 25 aug. 202125 aug. 2021
https://oligo.nu/konferencer/bogkonference-for-lanceringen-af-bogen-seksualitet-og-udviklingshandicap/

Konference

KonferenceNu kommer bogen om seksualitet og udviklingshandicap
LokationDiakonhøjskolen Lyseng Allé 15
Land/OmrådeDanmark
By8270 Højbjerg
Periode25/08/2125/08/21
Internetadresse

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • anekdoteteori
  • mættede fænomener
  • or pædagoger, for sundhedspersonale, for pårørende, for studerende
  • vidensformer

Citationsformater