Hvad er socialfaglig analyse? - svar fra et uddannelsesperspektiv: Notat om socialfaglig analyse

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelFormidling

Abstract

Dette notat indgår i projektet "De vigtige mellemregninger - om brugen af socialfaglig analyse på børne- og ungeområdet". Forfatterne har undersøgt hvilke bøger og artikler, der indgår i videreuddannelse til fagprofessionelle og ledere, og peger på hvordan socialfaglig analyse forstås i litteraturen. Der er tre typer af svar.
Det første svar er, at socialfaglig analyse optræder i forskellige faser af et sagsforløb, særligt den børnefaglige undersøgelse. Det andet svar er at socialfaglig analyse er karakteriseret ved otte konkrete elementer (systematik; beskrivelse, analyse og vurdering; analysen indgår i en udviklingsstøttende proces; analyseprocessen er kontinuerlig og foranderlig; samspil mellem vidensformer; borgerens perspektiv; forskellige faglige perspektiver; socialarbejderes personlige perspektiv).
Endelig handler den sidste type svar om, at selv om der er lighedspunkter mellem socialfaglig analyse og akademiske analyser, så er der også væsentlige forskelle. Forskellene betyder at socialfaglig analyse må ses som en analyseform med egne karakteristika.
OriginalsprogDansk
TidsskriftArbejdspapirer, Professionshøjskolen København
Udgave nummer5
Sider (fra-til)1-17
Antal sider17
ISSN2597-095X
StatusUdgivet - 25 sep. 2020

Emneord

  • Socialt arbejde og sociale forhold

Citationsformater