Itslearning i VIA - Evalueringsrapport for pilotforløb

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportFormidling

Abstract

Denne rapport gennemgår evalueringen af Itslearning (ITSL) pilotforløbet. Pilotforløbet blev sat i gang primo november 2017 med online kompetenceudvikling og workshops afholdt af IT og Digitalisering’s pædagogiske IT-vejledere. I løbet af første kvartal 2018 er pilotforløbene afviklet, og evalueringen heraf er foretager i perioden 19. februar 2018 til 15. marts 2018. Evalueringen er foretaget som spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview.
Der er udsendt et spørgeskema til undervisere (Bilag 1) og et til studerende (Bilag 2). I alt har 429 studerende og 49 undervisere (heraf 4 fra studieadministrationen) modtaget spørgeskemaet. Svarprocenten er henholdsvis 39% for studerende (samt 7% der har besvaret dele af spørgeskemaet) og 82% for undervisere og studieadministration. På baggrund af svarene i spørgeskemaerne, samt forskellige tematikker som de enkelte teams har budt ind med, er der afholdt fokusgruppeinterview med studerende og undervisere. I alt 26 undervisere, 3 fra studieadministrationen og 4 studerende deltog i interview af en times varighed. Studerende er udvalgt ud fra en forespørgsel til underviserne, hvor en underviser fra hvert pilothold blev bedt om at finde to studerende, der kunne deltage i interview. 8 ud af 19 hold meldte tilbage med to studerende. Ud af de 16 deltog 4 i interview, men de havde alle lavet opsamlinger fra deres respektive hold inden de deltog i interviewet, så der vil i interviewene med studerende være udtryk baseret på holdenes erfaringer og oplevelser.
Oversigt over fordelingen af deltagere i fokusgruppeinterview er vedlagt som Bilag 3.
Indledningsvis samler rapporten op på evalueringen ved at opstille en række anbefalinger baseret på de undersøgelsesresultater, som er fremkommet gennem bl.a. spørgeskemaerne og interviewene, samt opsamlinger fra de pædagogiske IT-vejledere etc. og de forskellige emner som belyses i rapporten.
Rapporten ser på følgende emner, som efterfølgende udfoldes:
Ibrugtagning af systemet, herunder vejledningsmaterialer skabe kendskab til ITSL
Brugervenlighed, herunder Funktioner, Navigation
Brug af Planer, herunder Skabeloner Kolonner  tilpasninger foretaget
Brug af Aktiviteter og Ressourcer, herunder hvilke, hvordan og hvorfor
Brug af kommunikationsmuligheder
Brug af den mobile app
Under hvert emne er der en kort introduktion til emnet, eventuelt proces og de stillede spørgsmål, inden undersøgelsesresultater præsenteres. Resultater præsenteres som undervisernes svar på spørgeskema, de studerendes svar på spørgeskema og endeligt er der en opsamling på hvordan fokusgruppeinterviewene belyser spørgsmålene og deres svar.
Bidragets oversatte titelItslearning at VIA: An evaluation of a pilot project
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus
ForlagVIA University College
Antal sider43
StatusUdgivet - 2018

Emneord

  • e-læring

Citationsformater