Kampen om skolen frem mod det 21. århundrede

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstract

Det er ikke uden grund, at diskussionen om folkeskolen indtager en central rolle i den samfundspoliti-ske værdidebat, idet denne afspejler centrale forestillinger om forholdet mellem samfundsudvikling, politiske interesser og pædagogiske idealer. Dermed bliver folkeskolen også et kompas, hvorudfra samtidens politiske rationaler kan pejles.
De skiftende og divergerende politiske og pædagogiske visioner for den danske folkeskole og dermed også for dens mål og midler formuleres og reformuleres i lyset af delvis mere stabile politiske ideolo-gier, interesser, styringsrationaler, alliancer og balancer. Skolen kommer så at sige til at udgøre en kamparena, hvor tidens politiske fortællinger og dannelsesforestillinger brydes.
Dette kapitel giver et overblik over de vigtigste positioner i den skolepolitiske udvikling siden 1960’erne og viser, hvor afgørende forandringer i de dominerende forståelser af skolens opgaver har fundet sted. Herigennem udpeger kapitlet endvidere en række aktuelle skolepolitiske tematikker, som tages op til videre behandling i de følgende kapitler.
OriginalsprogDansk
TitelSkolepolitik og undervisningskvalitet i Danmark
RedaktørerHans Dorf
Antal sider32
UdgivelsesstedAarhus
ForlagAarhus Universitetsforlag
Publikationsdato2018
Sider16-48
Kapitel1
ISBN (Trykt)9788771842661
StatusUdgivet - 2018
NavnAsterisk serien

Emneord

  • Skoler, fag og institutioner
  • Børn og unge
  • Uddannelse, professioner og erhverv

Citationsformater