Abstract
Korn har betydning for mennesker over hele verden, da korn er noget af det jordens befolkning spiser mest af. Klimaet har betydning for, hvilke kornsorter der kan dyrkes i det enkelte land.
I Danmark er der blevet dyrket korn i mange tusind år. I dag dyrker landmændene især kornsorterne: hvede, byg, havre og rug, men vi spiser også andre kornsorter i Danmark f.eks. ris og majs. I de senere år er det blevet moderne at dyrke gamle kornsorter som spelt, emmer, enkorn og svedjerug.
Korn er planter, der hører til græsfamilien. Kornplanten består af rod, strå med blade og akset med kerner og stak (hår). Vi dyrker korn for at få kernerne, som er det vi også kalder for korn. Kernerne anvendes til mange forskellige typer mad og drikke og som dyrefoder. Men resten af kornet bruges også. Når kornet bliver høstet, bliver strået og bladene til halm.
I Danmark er der blevet dyrket korn i mange tusind år. I dag dyrker landmændene især kornsorterne: hvede, byg, havre og rug, men vi spiser også andre kornsorter i Danmark f.eks. ris og majs. I de senere år er det blevet moderne at dyrke gamle kornsorter som spelt, emmer, enkorn og svedjerug.
Korn er planter, der hører til græsfamilien. Kornplanten består af rod, strå med blade og akset med kerner og stak (hår). Vi dyrker korn for at få kernerne, som er det vi også kalder for korn. Kernerne anvendes til mange forskellige typer mad og drikke og som dyrefoder. Men resten af kornet bruges også. Når kornet bliver høstet, bliver strået og bladene til halm.
Originalsprog | Dansk |
---|
Forlag | Madkulturen |
---|---|
Antal sider | 56 |
Status | Udgivet - 2019 |
Emneord
- Sundhed, ernæring og livskvalitet
- Fødevarer
- Innovation
- Madkultur
- Madvalg
- Måltider
- fødevarebevidsthed
- madkundskab
- undervisning