Klinisk undersøgelse og ultralydsskanning af hofte- og lyskeregionen

Julie Sandell Jacobsen, Kristian Thorborg

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper/skriftligt oplægFormidling

Abstract

Oplev en standardiseret klinisk undersøgelse og
ultralydsskanning af hofte- og lyskeregionen, som er
anvendelig til yngre fysisk aktive personer.

Læringsmål
• At deltagerne får indsigt i standardiseret klinisk undersøgelse og ultralydsskanning af hofte- og lyskeregionen, anvendeligt til yngre fysisk aktive personer.
• At deltagerne får indsigt og kendskab til normale og patologiske fund ved standardiseret ultralydsskanning af hofte- og lyskeregionen hos yngre fysisk aktive personer.

Indhold
Yngre fysisk aktive personer med smerter fra hofte- og lyskeregion har ofte overbelastningsrelaterede skader. Sammen med kliniske test er ultralyd en hurtig og anvendelig metode til at få bedre kendskab til omfang og grad af skader i bløddelsvæv og led.

Hidtil er standardiseret ultralydsskanning af hofte- og lyskeregionen ikke beskrevet på trods af, at manglende standardisering gør metoden usikker og mindre anvendelig. Som led i et klinisk studie på Aarhus Universitetshospital er der udviklet en standardiseret metode. Denne vil blive gennemgået praktisk med mulighed for spørgsmål undervejs.

Form
Praktisk gennemgang med undersøgelse og beskrivelse af normale og patologiske fund med mulighed for spørgsmål undervejs fra deltagerne. Deltagerne vil desuden blive inddraget, ved at underviser stiller enkelte spørgsmål undervejs.

Ansvarlige for workshoppen
Fysioterapeut, specialist i idrætsmedicin, Kristian Thorborg. Artroskopisk Center Amager, Amager-Hvidovre hospital.
Fysioterapeut, cand.scient.san. Julie Sandel Jacobsen, Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen, Aarhus Universitetshospital.
Workshop, Fredag 15.55-16.35, Sal Sjælland
OriginalsprogDansk
Publikationsdato6 mar. 2015
StatusUdgivet - 6 mar. 2015
Udgivet eksterntJa

Emneord

  • fysisk aktiv
  • fysioterapi

Citationsformater