Kontakt, relation og nærvær

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstract

Dette kapitel relatere og aktualisere fænomenet grounding i forhold til pædagogisk praksis. Grounding behandles dels i forhold til den professionelles egen grounding, som har betydning for at kunne være nærværende og i kontakt med andre mennesker, at kunne stå i det uvisse eller i kaotiske situationer med borgere, der på forskellig vis er udfordrede eller udfordrende. Dette uden at miste eget fodfæste og opleve sig overrumplet eller miste det professionelle greb i situationen. Dernæst beskrives hvordan man kan arbejde pædagogisk med at støtte en udvikling og bevarelse af evnen til grounding, ro og handlekraft hos de mennesker man arbejder med.
Pædagogisk arbejde kan foregå i mange forskellige institutionelle rammer og i forhold til mange forskellige grupper af mennesker i alle aldre og indenfor hhv. det almene, speciale og sociale område. Derfor vil kapitlet relaterer sig til de generelle principper for arbejdet med egen og andres grounding, som det er beskrevet i kap 11 og 12, og sætte dem i forhold til et pædagogisk arbejde med eksempler fra forskellige kontekster.
Sidst i kapitlet er der beskrevet konkrete forslag til hvordan man kan arbejde med egen og borgeres grounding i den pædagogiske hverdag.
OriginalsprogDansk
TitelGrounding : Kropslig forankring i professionerne
RedaktørerLise Réol, Lone Wiegaard
Antal sider21
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGad
Publikationsdato13 maj 2024
Sider199-219
Kapitel8
ISBN (Trykt)978-87-12-07445-8
StatusUdgivet - 13 maj 2024

Emneord

  • Børn og unge
  • Socialt arbejde og sociale forhold
  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • Uddannelse, professioner og erhverv

Citationsformater