Krig i Køkkenet! Undervisningsmateriale: Madkamp 2020/2021

Camilla Damsgaard, Susanne Tønneskov Hansen

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogUndervisning

Abstract

I krig og krise er der altid stort fokus på mad. Dels fordi nogle fødevarer bliver sværere at skaffe. Det vil sige, at de bliver en mangelvare. Og dels fordi det kan være vanskeligt at opbevare og tilberede maden på slagmarken.
Når et land er i krig, påvirker det hele samfundet. Det kan for eksempel betyde, at produktionen af fødevarer går i stå, og derfor vil der være færre varer tilgængelige til befolkningen. Mange lande er også afhængige af import fra andre lande. Hvis man er i krig, kan det være vanskeligt at handle med andre lande, og det betyder også færre varer på hylderne i butikkerne. Historisk set har Danmark senest oplevet en sådan udfordring under 2. Verdenskrig.
OriginalsprogDansk
ForlagMadkulturen
Antal sider43
StatusUdgivet - 2020

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet

Citationsformater