Kulturmøder i sygeplejen

Ben Farid Røjgaard Nielsen, Helen Liesl Krag

Publikation: Bog/antologi/rapport/Ph.d. afhandlingBogUndervisning

Abstract

Denne bog handler om kulturmøder i sygeplejen.

Vellykkede kulturmøder i sygeplejen opstår i en proces, hvor sygeplejersken anerkender minoritetsetniske patienter som individer og samtidig reflekterer over sin egen baggrund og dennes betydning for kulturmødet. Forfatterne ønsker med denne bog at give sygeplejestuderende interkulturelle sygeplejefaglige kompetencer som et fundament for at skabe sunde kulturmøder og yde den bedst mulige personcentrerede pleje. Kulturmøder i sygeplejen er en praktisk håndbog, som sygeplejestuderende og andre sundhedsprofessionelle let kan omsætte til egen praksis.

Bogen indeholder kapitler om etnicitet, kultur og interkulturel kommunikation fulgt af kapitler om brug af tolke, kulturmøder i relation til patienter med diabetes og kulturmøder i psykiatrien. Det afsluttende kapitel indledes med en præsentation af den didaktiske model SUND og afsluttes med en række andre eksperters perspektiver på kulturmøder.

Bogen henvender sig til sygeplejestuderende, undervisere og kliniske vejledere. Andre sundhedsprofessionelle kan dog med fordel læse med.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagSamfundslitteratur
Udgave1
Antal sider102
ISBN (Trykt)9788759334546
StatusUdgivet - 2020
NavnKort og godt om sygepleje

Emneord

  • Sundhed, ernæring og livskvalitet
  • etnicitet
  • kultur
  • kulturmøder
  • sygepleje

Citationsformater