Lærervejledning til Boost- undervisningsopgaver om frugt og grønt i 7. klasse

Thea Jørgensen, Ida Monrad, Anne Kristine Aarestrup, Pernille Due, Rikke Krølner, Rasmus Gøtsche, Helle Brønnum Carlsen, Sanne Schnell Nielsen

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogUndervisning

12 Downloads (Pure)

Abstract

Denne lærervejledning er en del af undervisningsmaterialet, som blev
udviklet til forskningsprojektet Boost. Boost var en skole- og lokalsamfundsbaseret frugt- og grøntindsats for 7. klasse, som blev implementeret i
skoleåret 2010/2011. Indsatsen havde til formål at øge de unges frugt- og
grøntindtag og derigennem indvirke positivt på deres trivsel og indlæring.
Projektet inddrog de unge, deres forældre, skolen samt sports- og
fritidsklubber i lokalområdet i forsøget på at skabe de bedst mulige vilkår
for, at unge vælger at spise sundt. Indsatsen blev udviklet, implementeret og
evalueret af Center for Interventionsforskning, Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.
Et tilfældigt udvalg af 40 danske skoler, fordelt på 10 tilfældigt udvalgte
kommuner, deltog i projektet. 20 skoler indgik som indsatsskoler og 20 skoler
indgik som sammenligningsskoler (uden indsats). Vi vil gerne rette en stor tak
til alle de skoler, der deltog i Boost.
Boost-undervisningsmaterialet blev opdateret i 2014, således at alle skoler
kan bruge materialet i undervisningen, hvis de har lyst. Materialet er
målrettet 7. klassetrin. Det samlede undervisningsmateriale (lærervejledning,
drejebog til emneuge, elev-opgavehæfte) findes på
www.interventionsforskning.dk (under 'Forskning', 'Børns sundhed', 'Boost -
Frugt og grønt'). Her kan I også læse mere om projektet og finde resultaterne
fra evalueringen
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKbh.
ForlagStatens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet
Udgave2.udgave
Antal sider95
StatusUdgivet - 2014

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning

Citationsformater