Abstract

Denne artikel undersøger ud fra tre cases, hvilke faktorer der skaber betydning i en design- og læreproces, når der udvikles digitalt medierede læringsforløb. Arbejdet med design- og læreprocesserne har haft til hensigt at skabe rum for kreativ udvikling, mulighed for afprøvning og evaluering af et digitalt didaktisk design, og samtidig skabe en forandring i undervisernes tænkning og praksis i arbejdet med at designe og udvikle digitalt medierede læringsforløb.

Med udgangspunkt i de tre cases beskrives hvordan udviklerne, som i de tre cases til daglig også er undervisere, stilladseres i udviklingen af læringsobjekter eller et mere holistisk læringsdesign, som skal integreres i deres undervisningspraksis. De empiriske data er baseret på interview af både læringsdesigner, underviser og udvikler. Endvidere har der pågået observationer og i to tilfælde også været konkret samarbejde med udviklerne i designprocessen.

Fokus er på undervisernes læring i designprocessen og de faktorer, som skaber en betydning for designet og udviklingen samt understøttelsen af designprocessen i nytænkningen og redidaktisering af undervisning i en digital didaktisk kontekst.
Bidragets oversatte titelLearning through learning designs: When new forms of learning are at play
OriginalsprogDansk
Antal sider17
StatusIkke-udgivet - apr. 2019

Emneord

  • digitalisering
  • aktionslæring
  • casestudier
  • digital mediering
  • digitalisering af undervisningsforløb
  • kreativitet

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Læring gennem læringsdesign: – når nye læringsformer skal i spil'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater