Ledelse af ledelse - anden ordens ledelse som perspektiv

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

  Abstract

  Hvordan kan det være at det tilsyneladende ikke er tilstrækkeligt at tale om ledelse - og hvordan kommer vi til at rette blikket mod ledelse af anden orden?
  Ledelse bliver til 'ledelse af ledelse' når vi eksempelvis får øje på at der foregår meget mere ledelse i organisationen end der kan tilskrives organisationens ledere: ledelse må derfor flytte opmærksomheden fra blot at lede - til nu i stedet at skulle lede i forhold til den ledelse der foregår overalt i organisationen. Og ledelse må tilsvarende blive til ledelse af ledelse under omstændigheder hvor den fra et (mere) centralt niveau vil lede hensigtsmæssigt over for et (mere) decentralt ledelsesniveau.
  I begge tilfælde udfordres moderne ledelse på at forskyde den tænkning om ledelse som trives mest traditionelt: når ledelse bliver til ledelse af ledelse, må vi gentænke ledelse som ledelse af anden orden.
  OriginalsprogDansk
  TitelLedelse af ledelse - anden ordens ledelse i organisationer
  RedaktørerFrode Boye Andersen
  Antal sider14
  Udgivelses stedAarhus
  ForlagSystime
  Publikationsdato2014
  Sider8-21
  Artikelnummer1
  ISBN (Trykt)978-87-9271-181-6
  StatusUdgivet - 2014

  Emneord

  • ledelse

  Citationsformater

  Andersen, F. B. (2014). Ledelse af ledelse - anden ordens ledelse som perspektiv. I F. B. Andersen (red.), Ledelse af ledelse - anden ordens ledelse i organisationer (s. 8-21). [1] Systime.