Leder og ikke-leder: Om inbetweenere i organisationer

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogFormidling

Abstract

De har titel af projektledere, koordinatorer, konsulenter, stedfortrædere (eller har bare den titel, de plejer), og på mange områder er de bare en af kollegerne. Men samtidig står de også med den opgave at få andre til at gøre noget uden at være deres ledere. De er derfor både ledere og ikke-ledere.

Leder og ikke-leder handler om de medarbejdere, som får ledelsesmæssige opgaver uden at have tydelige ledelsesmæssige beføjelser. Hvordan tackler man det i forhold til sin leder, sine kollegaer og sin selvforståelse? Hvad gør man, når man selv, kolleger og chefer har forskellige billeder af, hvad der er ens opgaver og funktioner?

Bogen giver baggrund, teori og cases til dem, der skal løse udfordringen med at gå fra at være medarbejder til at få ledelsesansvar (uden personaleansvar). Leder og ikke-leder berører blandt andet positionering og rammeskabelse over for omgivelserne sammen med ambivalensen mellem at være underkastet magtrelationer og alligevel skulle handle ud fra et ledelsesperspektiv.

Leder og ikke-leder er til ledere på alle niveauer, til lederuddannelser og ledere under uddannelse og til alle dem, bogen handler om: projektledere, koordinatorer, konsulenter, stedfortrædere m.v.
OriginalsprogDansk
ForlagSamfundslitteratur
Udgave1. udgave 2021
Antal sider94
ISBN (Trykt)978-87-593-3854-4
ISBN (Elektronisk)978-87-593-3906-0
StatusUdgivet - 22 jan. 2021

Emneord

  • Ledelse, organisationsudvikling og innovation
  • koordinator
  • teamledelse
  • Uddannelse, professioner og erhverv

Citationsformater