Mødet med den palliative borger

Hannah Holt Bentz, Karen Dahl Mejlstrup

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

Abstract

Kapitlet handler om mødet med det palliative borger. Omdrejningspunktet er etik, og hvordan man som terapeut kan øge muligheden for at møde borgeren klientcentreret ved at være bevidst om etikken.
Kapitlet er opdelt i tre afsnit; før mødet, selve mødet og efter mødet. I afsnittet før mødet beskrives, hvilke overvejelser man bør gøre sig omkring egen forforståelse og egen dødelighed for at kunne møde borgeren med åbenhed og imødekommenhed. I afsnittet om selve mødet introduceres der til fire grundlæggende etiske principper for det mellemmenneskelige møde, og der gives en gennemgang af forskellige etiske dilemmaer, som kan opstå i mødet. Herudover omfatter afsnittet borgerens åndelige lidelse, og hvordan man som terapeut kan forholde sig til dette aspekt i mødet. Endelig beskrives det svære møde, når kontakten umiddelbart ikke er succesfuld.
Afsnittet efter mødet handler om, hvordan sparring eller supervision kan være nyttigt for at kunne afslutte mødet med den palliative borger på en konstruktiv måde.
Undervejs gives der eksempler fra praksis, som illustrerer pointer i de forskellige afsnit. Slutteligt er der refleksionsspørgsmål som en hjælp til at gøre sig etikken bevidst.
OriginalsprogDansk
TitelErgoterapi og fysioterapi i den palliative praksis
ForlagGad
Publikationsdato2021
Udgave1. udgave
Kapitel4
ISBN (Trykt)9788712061762
StatusUdgivet - 2021

Citationsformater