Abstract
Kapitlet beskriver måltidets aktiviteter i et fysisk og et fysiologisk perspektiv herunder opsporing af ældre i ernæringsrisiko, madens ernæringsmæssige funktion samt kost og motion. Dernæst beskrives det psykologiske, det sociale og sociologiske perspektivherunder måltidet som en social og kulturel begivenhed.Det sidste perspektiv er beskrives er det aktivitetsmæssige. Under de forskellige perspektiver beskrives ergo- og fysioterapeutens opgaver. Kapitles afsluttes med en kort beskrivelse af ergo- og fysioterapeutisk intervention med hensyn til vedligeholdelse af måltidets aktiviteter efterfulgt at forskellige scenarier der ellustrerer de ældre vi møder.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Titel | Ergoterapi og fysioterapi til ældre |
Redaktører | Mette Andresen, Dorthe Varning Poulsen |
Antal sider | 11 |
Udgivelsessted | København |
Forlag | Munksgaard |
Publikationsdato | 2012 |
Udgave | 1. udgave |
Sider | 11-339 |
ISBN (Trykt) | 978-87-628-1056-3 |
Status | Udgivet - 2012 |