Mad og måltid

Karen Marie Bundgaard, Dorthe Varning Poulsen

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstract

Kapitlet beskriver måltidets aktiviteter i et fysisk og et fysiologisk perspektiv herunder opsporing af ældre i ernæringsrisiko, madens ernæringsmæssige funktion samt kost og motion. Dernæst beskrives det psykologiske, det sociale og sociologiske perspektivherunder måltidet som en social og kulturel begivenhed.Det sidste perspektiv er beskrives er det aktivitetsmæssige. Under de forskellige perspektiver beskrives ergo- og fysioterapeutens opgaver. Kapitles afsluttes med en kort beskrivelse af ergo- og fysioterapeutisk intervention med hensyn til vedligeholdelse af måltidets aktiviteter efterfulgt at forskellige scenarier der ellustrerer de ældre vi møder.
OriginalsprogDansk
TitelErgoterapi og fysioterapi til ældre
RedaktørerMette Andresen, Dorthe Varning Poulsen
Antal sider11
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagMunksgaard
Publikationsdato2012
Udgave1. udgave
Sider11-339
ISBN (Trykt)978-87-628-1056-3
StatusUdgivet - 2012

Citationsformater