Maglenews

Mikala Hansbøl, Birgitte Holm Sørensen

  Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportForskning

  Abstract

  Forskningsprojektet er knyttet til ITMF-projektet Teknologi og kompetenceudvikling. Det har fundet sted på Maglegårdsskolen, der deltager i Gentofte Kommunes skoleudviklings- og udbygningsprojekt (SKUB: http://www.skub.dk/). Maglegårdsskolen karakteriseres som en af ?fremtidens skoler?. At være en af fremtidens skoler betyder i denne sammenhæng, at skolen som helhed har været genstand for gennemgribende forandringer. Det gælder både med hensyn til det pædagogiske og med hensyn til de fysiske rammer. Skolen har gennemgået en ombygnings- og udbygningsproces med det formål at skabe rammer, der inviterer til et åbent læringsmiljø.

  Forskningsprojektet fokuserer på de særlige pædagogiske og læringsmæssige muligheder, som opstår gennem brug af digitale medier i forbindelse med ?Maglenews?. Maglenews er et medieprojekt hvor der anvendes digitale medier til nyhedsformidling gennem produktion af en skole-webavis og nyhedsreportager i video på 7.-9.klassetrin. Projekt Maglenews er et multimedie projekt, som foregår på tværs af fag, klassetrin og undervisning.

  Forskningsprojektet har taget udgangspunkt i overordnede spørgsmål: Hvilken betydning har anvendelsen af digitale medier for elevernes læreprocesser med projektet Maglenews? På hvilke måder udfordrer Maglenews den projekt- og billedpædagogiske teori og praksis i folkeskolen? og herunder, på hvilke måder får Maglenews betydning for lærere og elever i skolehverdagen?
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedDPU
  ForlagDanmarks Pædagogiske Universitetsforlag
  Antal sider45
  ISBN (Elektronisk)87-7613-090-8
  StatusUdgivet - 2004

  Emneord

  • pædagogik
  • medieproduktion
  • grundskole
  • mediekompetenceudvikling
  • medieprojekter

  Citationsformater