Marokkansk madforståelse: en kompetence hos ældre indvandrere

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftsartikelForskningpeer review

Abstract

I 1970erne kom en del indvandrere til Danmark fra især Middelhavslandene, herunder Marokko. Mange tog deres koner med til landet, og de har nu boet i Danmark i 30-40 år. Denne artikel lægger først og fremmest vægt på nogle marokkanske indvandrerkvinders oplevelser af deres liv i Danmark gennem deres møde med den danske madkultur. Artiklen er skrevet på baggrund af et toårigt samarbejde mellem en gruppe af marokkanske kvinder i København og medarbejdere ved Professionshøjskolen Metropol. Projektet har til formål at opnå en dybere forståelse af midaldrende indvandrerkvinders egne opfattelser af deres hverdagsliv i Danmark efter mange års ophold i landet og bærer titlen: ”Mad og sundhed gennem empowerment og social inklusion”. Artiklen er inspireret af teorier om ’food literacy’ (madforståelse).
OriginalsprogDansk
TidsskriftGerontologi
Vol/bind33
Udgave nummer1
Sider (fra-til)22-25
Antal sider4
ISSN1604-8644
StatusUdgivet - maj 2017

Emneord

  • ældre
  • livskvalitet
  • sundhed

Citationsformater