Abstract
Artiklen er skrevet på baggrund af en kvalitativ undersøgelse, hvis mål var at identificere og fortolke de oplevelser, værdier og betydninger ældre i en bo enhed i et af de nye plejecentre tillægger måltidet. Måltidet defineres i undersøgelsen som både forberedelser, spisning og oprydning. Datamaterialet bygger på deltagerobservationer og interviews. Undersøgelsen viste, at den måde måltiderne var organiseret på gav tid og rum til en hjemlig atmosfære, til et levende fællesskab, til det at være noget og at være sig selv og til at have værdifulde gøremål. Måltiderne var ikke blot en bid – men en stor del af hverdagen. Måltiderne skabte hjemlige rammer for og gav liv og indhold til hverdagslivet.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Gerontologi |
Vol/bind | 22 |
Udgave nummer | 1 |
Sider (fra-til) | 4-7 |
ISSN | 1604-8644 |
Status | Udgivet - 2005 |