Mere selvstudie med virtuelle læringsrum ved problembaseret læring

  Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskningpeer review

  7 Downloads (Pure)

  Abstract

  Students’ learning outcome of teaching activity/course presented:
  Ved Bioanalytikeruddannelsen i København anvender vi Problem Baseret Læring (PBL) med den såkaldte 7-trins PBL-model (Schmidt, 1983). De studerende føres gruppevis igennem en struktureret proces initieret af en åben problembeskrivelse og opstiller egne læringsmål. Læringsmålene fungerer som guides for selvstudiet, hvor de studerende indhenter viden og besvarer gruppens læringsmål.
  Vi har suppleret den eksisterende undervisningsstruktur med læringsaktiviteter i et virtuelt læringsrum med henblik på at kvalificere de studerendes selvstudie under hensyntagen til PBL-princippet om selvstyret læring.
  Målet er:
  • At øge de studerendes studieintensitet
  • At de studerende i højere grad anvender læringsmålene som guide for deres læring
  • At støtte de studerendes læring ved at understøtte deres brug af skriftligt fagsprog

  Description of your teaching activity/course:
  Konkret arbejder de studerende under selvstudiet i et kollaborativt online dokument. Én studerende formulerer et oplæg til besvarelse af et læringsmål. En anden studerende formulerer et respons som kvalificerer oplægget. Øvrige studerende kvalificerer oplæg og respons og afslutningsvist formuleres en konklusion af en tredje studerende. Samtlige læringsmål bearbejdes efter samme princip, således at alle studerende på skift har ansvar for oplæg, respons og konklusion.

  Evaluation of the activity/course design, from student/teacher perspective:
  En kvantitativ evaluering viser, at 60 % af de studerende anvender 40 timer pr. uge. Sammenlignet med baseline (6,3 % af de studerende) er studieintensiteten således øget. Ved et fokusgruppeinterview giver de studerende udtryk for, at de arbejder mere intenst, når de skal levere et individuelt produkt, som er synligt for deres medstuderende.
  Ved fokusgruppeinterviewet og en kvalitativ evaluering giver de studerende udtryk for, at de gennem øget fordybelse anvender deres læringsmål som guide i deres læringsproces. Det virtuelle læringsrum har desuden skærpet de studerendes bevidsthed om, at skriftlighed understøtter deres læring. De studerende giver udtryk for, at de søger mere litteratur og fordyber sig mere, hvis de har fundet det vanskeligt at besvare et læringsmål.

  Reflective description of experiences with activity/course as to how your practice can be inspirational/transferable to others (subjects, students, institutions,…)
  Vi ser muligheder i at dele designet eller elementer af designet under forudsætning af, at dette tilpasses pædagogisk hensigt og kultur ved den enkelte uddannelse. Vi ser endvidere et potentiale i at anvende og videreudvikle det virtuelle læringsrum til en PBL-uafhængig kontekst.
  OriginalsprogDansk
  Publikationsdato7 nov. 2017
  StatusUdgivet - 7 nov. 2017
  BegivenhedTAL2017-Teaching for Active Learning: Blended Learning - Syddansk Universitet, Odense, Danmark
  Varighed: 7 nov. 20177 nov. 2017
  Konferencens nummer: 5
  https://www.sdu.dk/da/tal2017

  Konference

  KonferenceTAL2017-Teaching for Active Learning
  Nummer5
  LokationSyddansk Universitet
  Land/OmrådeDanmark
  ByOdense
  Periode07/11/1707/11/17
  Internetadresse

  Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Blended Learning
  • Virtuelle Læringsrum

  Citationsformater