Midt i praksis

  Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

  Abstract

  Begrebet ‘praksis’ har en helt central placering i de danske erhvervsuddannelser. Men hvad betyder ‘praksis’ egentlig? Vi hører ofte erhvervsuddannelserne omtalt som praksisrelaterede, praksisorienterede, praksisbaserede, praksisanvisende m.v. Men hvordan adskiller begreberne sig, og hvordan skal vi sortere i den store mængde af praksisbegreber?

  I Ind i praksis tydeliggøres det, hvad det er, der foregår i undervisningen på landets erhvervsskoler – i praksis. Med afsæt i et stort forskningsbaseret empirisk materiale bidrager bogens seks artikler til at sætte ord på, hvad det betyder for vores forståelse af erhvervsuddannelser, at de har noget med ‘praksis’ at gøre, og hvordan man derved kan opnå mere nuancerede forståelser af differentieret undervisning og læring.

  Bogen er skrevet som inspiration til undervisere og deltagere på diplomuddannelsen i erhvervspædagogik. Bogens forfattere er alle tilknyttet Nationalt Center for Erhvervspædagogik og har mangeårig forsknings- og undervisningserfaring.
  OriginalsprogDansk
  TitelInd i praksis : praksisinddragelse og differentiering i erhvervsuddannelserne
  RedaktørerHenrik Hersom, Peter Koudahl
  Antal sider44
  ForlagPRAXIS
  Publikationsdato5 okt. 2017
  Sider72-116
  ISBN (Trykt)9788757128901
  StatusUdgivet - 5 okt. 2017

  Emneord

  • erhvervsuddannelser

  Citationsformater