Fugt i Bygninger: Fugtdiffusion ved beregning og grafisk analyse

  Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogForskning

  Abstract

  Første del af bogen er en generel fugtlære, der omhandler luftens fugtindhold, fugttransportmekanismer og en sammenligning af rumklasser og fugtighedsklasser defineret i DS/EN ISO 13788, med henblik på at opnå beregningsmæssige værdier for den indre relative fugtighed i de forskellige klasser
  Anden del af bogen tager udgangspunkt i en konstruktion bestående af en dobbeltmur af tegl. Via denne konstruktion beskrives, dels grafisk og dels ved beregninger, temperaturforløb, damptryk, eventuelle dugpunkter, nødvendig dampdiffusionsmodstand, fugtophobninger og udtørringer. I denne del medtages diffusion som eneste transportmekanisme.Til bogen hører et beregningsprogram udviklet af forfatteren i overenstemmelse med DS/EN ISO 13788. Beregningsprogrammet kan benyttes til beregning og illustrationer af damptryksforløb, eventuelle dugpunkter, overfladekondens og fugtophobning. Programmet kan frit downloades.
  Bogen indeholder en række bilag, bl.a. et yderligere gennemregnet og illustreret eksempel samt bilag med øvelser i fugtteori i relation til bygninger og opgaver i fugtberegning ved diffusion.
  Bidragets oversatte titelMoisture in Buildings: Diffusion - calculation and analysis
  OriginalsprogDansk
  ForlagVIA Systime
  Vol/bind1
  Udgave1
  Antal sider38
  ISBN (Trykt)9788790833428
  StatusUdgivet - 2009
  BegivenhedFugt i Bygninger -
  Varighed: 1 jan. 2009 → …

  Konference

  KonferenceFugt i Bygninger
  Periode01/01/09 → …

  Citationsformater