Muligheder og barrierer på erhvervsuddannede unges vej til videregående uddannelse

Henrik Hersom, Jan Thorhauge Frederiksen, Christian Helms Jørgensen, Henrik Hersom Jensen

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportForskningpeer review

Abstract

rapportens analyser kortlægger uddannelsesforbindelserne mellem erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser i de seneste årtier, og udvikler forslag til hvordan erhvervsuddannelses-elevers muligheder og forudsætninger for videregående uddannelse kan støttes og udvikles enten gennem nye forbindelsesveje eller ved en styrkelse af eksisterende forbindelsesveje. I analysen af de eksisterende forbindelsesveje indgår undersøgelse af hvilke strukturelle barrierer, der har betydning for uddannelses-mulighederne; hvilke elever og hvilke fagområder der i særlig grad rammes af disse barrierer; og endelig forslag til hvordan betydningen af disse barrierer kan reduceres eller ophæves.
rapporten besvarer følgende tre forskningsspørgsmål:
1. Hvilke forbindelsesmønstre eksisterer i elevernes bevægelser og overgangsfrekvenser fra erhvervsuddannelse til videregående uddannelse?
2. Hvilke forudsætninger og rammebetingelser støtter erhvervsuddannedes overgang til videregående uddannelse, og hvilke forhold vanskeliggør denne proces?
3. Hvilke konkrete forhold i uddannelsen understøtter elevernes valg og gennemførsel af videregående uddannelse, og hvilke forhold hindrer denne proces?
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedRoskilde
ForlagRoskilde Universitet
Antal sider74
StatusUdgivet - 2012

Citationsformater