Multiteoretisk praksis for sundhedsprofessionelle

Leif Tøfting Kongsgaard, Dorit Ibsen Vedtofte

  Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogFormidling

  Abstract

  Sundhedsprofessionelle møder ofte situationer, der fordrer et mere omfattende kommunikationsforløb med borgeren eller patienten, men hvor problemstillingerne er så komplekse, at det ikke kan løses med én metode eller en simpel manual. De har brug for at kunne foretage perspektivskift i forståelsen af patienten eller borgerens situation og afstemme teori og metoder i samarbejdet med denne. Sundhedsprofessionelle har brug for at kunne arbejde med forskellige teorier, altså multiteoretisk.

  Denne bog præsenterer et katalog over forskellige metodiske tilgange til arbejdet med relationer, kommunikation, og mulige forandringsprocesser inden for alle områder af de sundhedsprofessionelles arbejdsfelt. De multiteoretiske perspektiver kan anvendes i både primær og sekundær sektor og såvel inden for somatiske områder som inden for det psykiatriske.

  De tilgange, der præsenteres i bogen, stammer fra beslægtede felter som pædagogik, psykologi samt organisations- og ledelsesteori. Bogen giver dels en introduktion til centrale begreber og perspektiver fra de valgte tilgange og dels en lang række eksempler på, hvordan disse kan omsættes til konkret praksis. Bogen behandler desuden begreber som magt, roller og refleksiv praksis i forhold til de valgte tilgange.
  OriginalsprogDansk
  ForlagSamfundslitteratur
  Udgave1.udgave
  Antal sider377
  ISBN (Trykt)9788759334010
  StatusUdgivet - 1 aug. 2019

  Emneord

  • Medier, kommunikation og sprog

  Citationsformater