Når indskolingen går online: et pædagogisk didaktisk perspektiv

Publikation: AndetIndlæg i netbaserede medier

Abstract

2021 er året, hvor mange indskolingselever – og lærere startede skoleåret i et virtuelt klasselokale. Med et imponerende gåpåmod og faglige ambitioner har indskolingslærerne deltaget i et sandt pædagogisk didaktisk eksperiment, hvor Teams, Zoom og Meet, mute, unmute og nej tak til flere emojier i chatten er blevet hverdagsbegreber.
Med projektet Distance Learning through Play stiller CFU Danmark skarpt på, hvordan man gennem legende fællesskaber kan gøre undervisningen mere kreativ, eksperimenterende og engagerende. Både når vi er sammen, og når vi holder afstand. Denne lille inspirationsartikel har til hensigt at komme med et bud på, hvordan man som lærer kan arbejde med online undervisning i indskolingen gennem legende digitale fællesskaber. Hvordan kan man arbejde med en lege- og læringsforståelse, der giver rum til eksperimenterende praksisser, når vi skaber online læringsmiljøer? Både når vi er sammen synkront online og hver for sig asynkront og offline? Hvorledes giver vi eleverne forskellige deltagelses- og udfoldelsesmuligheder og får opbygget et online fællesskab, hvor det ikke hovedsageligt er læreren, der er i den styrende og præsenterende position?
Artiklen bygger på professor Gilly Salmons forskning i, hvordan man kan tilrettelægge god online undervisning. Artiklen bygger ligeledes på undersøgelser af læreres og elevers oplevelser og anbefalinger fra fjernundervisning i foråret. Hensigten med artiklen er både at nuancere, inspirere og lægge op til videndeling og fælles inspiration til det fortsatte arbejde med online undervisning i indskolingen.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato15 feb. 2021
UdgiverCFU Københavns Professionshøjskole
Antal sider6
StatusUdgivet - 15 feb. 2021

Emneord

  • Læring, pædagogik og undervisning
  • Medier, kommunikation og sprog

Citationsformater