Når mad og dannelse går hånd i hånd i skolen: inspiration til hvordan danske skoler kan praktisere maddannelse

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportForskning

141 Downloads (Pure)

Abstract

Formålet med artiklen er at undersøge, hvordan skoler kan arbejde med mad og måltider ud fra en teoretisk forståelse af maddannelse. Artiklen fremstiller eksempler på hvordan skoler kan inddrage mad og måltider for at fremme trivsel, dannelse og læring. Der er indsamlet kvalitative data på fire danske skoler, og en model for maddannelse på forskellige niveauer bliver præsenteret i analysen. Slutteligt opridser artiklen fordele, ulemper, barrierer og katalysatorer for at arbejde med mad og måltider i skolen.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus
ForlagVIA Ernæring og Sundhed
Antal sider32
ISBN (Elektronisk)978-87-999723-0-2
StatusUdgivet - 1 mar. 2017

Emneord

  • Børn og unge
  • pædagogisk arbejde
  • dannelse
  • læring
  • folkeskolen
  • skole
  • kost

Citationsformater