Nedbringelse af sygefravær og forbedret produktivitet på arbejdspladsen

Dorte Marie Frilund Grøn

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerRapportForskning

Abstract

I 2012 blev bæredygtighedscertificeringen DGNB, der konkret arbejder med alle tre parametre, social, økonomi og miljø, lanceret i Danmark. Det unikke ved DK-DGNB er at denne ordning er tilpasset dansk standard og lovtekst samt, at den indeholder LCC analyse. LCC analysen, der beregnes for en 50 årig periode, ændrer fokus fra bygningens anlægsøkonomi til dens totaløkonomi.
Potentialet, der i kraft af et bedre indeklima, for brugernes øgede velvære med produktivitetsforbedring på arbejdspladsen til følge tages ikke i betragtning i LCC analysen og dermed i DGNB-DK. Dette potentiale har projektet; Nedbringelse af sygefravær og forbedret og forbedret produktivitet på arbejdspladsen, til formål at undersøge.
Projektet søger at kortlægge konteksten mellem indeklima, individets velvære og evne til produktivitet samt hvilke specifikke bygnings fysiske krav i DK-DGNB, som har indflydelse på indeklimaet.
Projektets resultat argumenterer for en direkte parallel mellem øget indeklima kvalitet i DK-DGNB og menneskets evne til produktivitet. Herved skildres der et potentiale for at værdisætte produktiviteten og dermed en øget mulighed for en forbedret rentabilitet for investoren.
OriginalsprogDansk
Antal sider10
StatusUdgivet - 31 dec. 2013

Emneord

  • bæredygtigt byggeri
  • indeklima

Citationsformater