Pædagogisk inklusionskompetence - individuelle og kulturelle mindset i inklusionspraksis

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiUndervisning

Abstract

Pædagogers kompetencer er et bud på, hvad pædagoger bør vide og kunne i dag og i fremtiden.Hvilke kompetencer er der brug for i en stadig mere kompleks og digitaliseret institutionsverden? Og hvordan bygger man i praksis videre på forskningsbaseret viden, og hvordan skaber man vedkommende udviklings- og læringsmiljøer for børn og unge?

Forfattergruppen består af fremtrædende forskere, undervisere og fagfolk, som ud fra hver deres vinkel byder på både teoretiske overvejelser og inspiration til udvikling af en kompetent praksis.

Fælles for bidragene er, at de placerer sig i et pædagogisk univers, der tager afsæt i et kompetencefelt med fire pædagogiske verdenshjørner – etik, dannelse, relationer og metodologi. Det er nødvendigt at beskæftige sig aktivt med dem alle for at skabe et trygt og stimulerende miljø, hvor pædagoger hver for sig og sammen kan udfolde deres kompetencer som fagpersoner.

Målet med antologien er ikke at levere en færdig opskrift på, hvordan man skal gribe den pædagogiske udfordring an. Kompetencer bør konstant være i bevægelse og udfordres af erfaringer samt input fra ny forskning. Antologiens ærinde er at give et solidt grundlag for at skabe en bevidst pædagogisk indstilling, der favner de helt centrale temaer på den professionelle dagsorden.
OriginalsprogDansk
TitelPædagogers kompetencer : mellem etik, dannelse, relationer og metodologi
RedaktørerDaniela Cecchin, Vicki Sieling
Antal sider16
ForlagAkademisk Forlag
Publikationsdato2020
Sider407-422
Kapitel24
ISBN (Trykt)978-87-500-5443-6
StatusUdgivet - 2020

Emneord

  • pædagogik

Citationsformater