Passagen: Det didaktiske og pædagogiske arbejde med kultur og æstetik. Om børn og unges hverdag, liv og kultur

Carlo Grevy

Publikation: Bog/antologi/rapport/kliniske retningslinjerBogUndervisning

Abstract

Passagen – det didaktiske og pædagogiske arbejde med kultur og æstetik henvender sig til alle, der har med børn og unge at gøre, fx studerende, pædagoger og lærere.
Bogen har et overskueligt og enkelt begrebsapparat til at analysere og forstå den kultur og alle de rum, som børn og unge befinder sig i i vores samfund. Forfatteren tager udgangspunkt i Walter Benjamins Passageværket, der ser på begivenheder i vores liv som passager eller overgange, vi skal igennem. I denne bog sammenkobles Benjamins ide om æstetik med begreber som fortællingen og livshistorie, og der ses helt konkret på, hvordan almindelige hændelser i skole og fritid kan ses som passager – altså steder, hvor vi forvandles – og hvordan dette ses som særlige oplevelser af stor æstetisk værdi.
I det senmoderne er det en ressource at kunne forholde sig eksplicit til kultur. Det giver bogen redskaber til. I det pædagogiske arbejde er der blevet større fokus på kultur og æstetik, og i folkeskolen skal der med de nye forenklede Fælles Mål nu arbejdes med æstetiske tekster. Bogens hensigt er at give en løsning på dette.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedVejle
ForlagForlaget Pendulum
Udgave2015
Antal sider107
ISBN (Trykt)978-87-997667-1-0
StatusUdgivet - 2015

Emneord

  • didaktik
  • æstetik

Citationsformater