Abstract
Rehabilitering skal medvirke til at muliggøre et selvstændigt og meningsfuldt liv hos personer, der har eller er i risiko for at få begrænsninger i fysiske, psykisk og eller sociale funktionsevne. Her spiller den ernæringsmæssige tilstand ofte en rolle, og artiklen beskriver diætistens rolle samt hvordan diætetiske indsatser er en central del af mange rehabiliteringsforløb på tværs af målgrupper og sektorer. Det beskrives, hvorfor disse indsatser bør være en del af en tværfaglig og helhedsorienteret indsats med udgangspunkt i WHO’s ICF-model og hvilke udfordringer, der kan være forbundet med dette.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Tidsskrift | Diætisten |
Vol/bind | 30 |
Udgave nummer | 175 |
Sider (fra-til) | 20-22 |
Antal sider | 3 |
ISSN | 1395-1169 |
Status | Udgivet - 4 feb. 2022 |
Emneord
- Sundhed, ernæring og livskvalitet
- ICF-modellen
- diætist
- rehabilitering
- Sygdom, sundhedsvidenskab og sygepleje
- ICF-modellen
- diætist
- rehabilitering