PETERgogikum: afsnit 9: Psykologi og Pædagogik

Peter Hornbæk Frostholm (Udvikler), Jakob Høyen Krogsgaard Bjerre (Producent), Heine Kaasgaard Jepsen (Stemme), Brasanna Pushpadas (Stemme), Rikke Gaardsdal (Stemme)

Publikation: Ikke-skriftlig produktionMusik- og lydproduktionFormidling

Abstract

Klassiske udviklingspsykologiske perspektiver dukker af og til op hist og pist i pædagogikken og både Freud og Eriksson popper glimtvis op for at børste fasetænkningen af. Anderledes populære for småbørnpædagogerne bliver Stern og Bowlby, når de taler om tilknytning. Når vi ellers stikker hovedet i pædagogernes lån fra psykologien kan vi høre om affektiv afstemning, mentalisering og motivationsteori. Men hvad er egentlig psykologiens vigtigste bidrag til pædagogikken, hvad er den psykologiske videnskabs rolle her og hvor går grænserne for psykologiens intervention på pædagogik og pædagogisk praksis?
Det er højstemt og lige dele abstrakt og konkret, når vi taler med Adjunkt, cand.pæd.psyk, Heine Jepsen, pædagog og cand.pæd.psyk, Brasanna Pushpadas og lærer og kandidat i generel pædagogik, Rikke Gaardsdal om PSYKOLOGI og PÆDAGOGIK.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato12 nov. 2021
PublikationsmedierOnline
StatusUdgivet - 12 nov. 2021

Citationsformater